LIEKE VAN DOMMELEN

Mozaiek workshop op basisschool in Nijmegen door Lieke van Dommelen.Ik heet Lieke van Dommelen. Al jaren woon en werk ik in Nijmegen. Na mijn opleiding aan de TeHaTex, HBO-opleiding voor docent Beeldende Kunst en Vormgeving, in Nijmegen, ben ik via wat omwegen bij het mozaïek terechtgekomen. Ik had altijd al grote belangstelling en bewondering voor de mozaïeken in Marokko en Zuid-Spanje. En natuurlijk voor het werk van Antonio Gaudi in Barcelona.

Vanaf 1995 heb ik me volledig gericht op het maken van mozaïek. Ik begon toen ook met het geven van mozaïekworkshops in Nijmegen. Volwassenen kwamen alleen of in groepjes spiegels, tafeltjes of bloempotten met mozaïek bewerken. Voor kinderen bedacht ik al gauw een apart programma: Disney figuren. Een leuk gevolg was dat deze kinderen steeds weer terug kwamen, elke keer met een ander verjaardagsfeestje, om de hele serie te kunnen maken.

Verder kwamen er al gauw opdrachten voor zowel kleine als grootschalige projecten. Ook mijn deelname aan tuinbeurzen, een eigen “showtuin” in De Tuinen van Appeltern en diverse publicaties in tuintijdschriften zorgden ervoor dat steeds meer mensen me wisten te vinden.

Kijk voor meer informatie over Lieke van Dommelen op www.liekevandommelen.nl.