Grafsteen in mozaiek door Lieke van Dommelen, Nijmegen.
Grafsteen in mozaiek met landschap

Pete Waite en zijn vrouw brachten veel tijd door op Kreta. Samen genoten ze van het uitzicht over zee. Na het overlijden van Pete besloot zijn vrouw dat zijn grafsteen hun geliefde plek moest tonen. Op basis van de foto die ik kreeg, ben ik aan de slag gegaan.

Een landschap kun je op verschillende manieren weer geven in mozaïek. We hebben er hier voor gekozen niet met hele kleine steentjes te werken zodat het karakter van het mozaïek mooi naar voren komt.  De lucht, water en bergen hebben veel nuances. Het is de kunst om de juiste kleurstellingen bij elkaar te passen voor een goed lijkend resultaat.

Het mozaïek bleek helemaal aan de verwachtingen te voldoen. En nog steeds, want op mijn vraag of ik de foto voor mijn website mocht gebruiken reageerde ze heel enthousiast.